Espatlla de xai al forn

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de xai és rica en vitamines del grup B, en especial de B12, també té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix. Per això se n'ha de menjar de tant en tant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 espatlla de xai

    14-18 patates petites

    10 nous

    6 tomàquets de penjar

    4 kg de sal grossa

    2 l d'aigua mineral

    una llimona

    una cabeça d'alls

    llorer

    un canonet de canyella

    romaní

    vi ranci

    llard

    pebre negre

    brins de safrà

    cibulet

    oli OVE

     

PREPARACIÓ

  1. Fem un bany de sal al xai i el posem una hora a la nevera.
  2. Netegem les patates i els tomàquets.
  3. Preparem una safata de forn amb reixa. Untem l'espatlla amb llard i pebre, la posem a la reixa i la reixa amb l'espatlla damunt la safata. Espremem la llimona, hi tirem el vi ranci per sobre, la canyella, el romaní, el llorer i l'aigua mineral, de manera que tot caigui a la safata. Així aromatitzem sense humidificar gaire el producte. Ho posem al forn, a la part baixa, durant dues hores a 150º, i tombem l'espatlla cada 30 minuts.
  4. Posem els brins de safrà al foc en una paella.
  5. Fem una picada al morter amb el safrà, les nous, un raig de vi ranci i pebre negre.
  6. Farem l'última tombada de l'espatlla ja fora del forn i hi posarem les patates, els tomàquets tallats per la meitat, mitja cabeça d'alls, també tallada per la meitat i la picada. Ho remenem tot ben remenat, ho tirem a sobre de l'espatlla de xai i ho tornem a posar a la reixa a sobre de la safata i un altre cop la posem al forn 
  7. Passats els últims 30 minuts, apujarem el forn a 220º i l'hi deixarem 10 minuts més.
  8. Ho servim amb el cibulet per sobre.
Anar al contingut