Espatlla de cabrit rostida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria del Mar Arnalot
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cúpula, Fundació Melchor Colet, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 espatlletes de cabrit
- mantellina de porc
- farigola
- romaní
- 1 cabeça d'alls
- pebre negre en gra
- 2 fulles de llorer
- sal gruixuda
- llard de porc
- aigua Per guarnir (opcional):
- bolets variats de temporada
- espàrrecs
- patates
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, poseu llard de porc i sal gruixuda al fons d'una safata pel forn.
Poseu-hi l'espatlla de cabrit a dins, tireu-hi sal i pebre, i afegiu-hi una cabeça d'all, les herbes i l'aigua. Deixeu-ho coure al forn a 120 o 130 graus durant 3 hores. Després, deixeu-la refredar i dessoseu-la. Mentrestant, poseu en remull la mantellina i canvieu-li l'aigua 2 o 3 vegades. A continuació, emboliqueu amb la mantellina l'espatlla desossada. Poseu-ho al forn a 200 o 210 graus perquè agafi color. Tot seguit, coleu el suc de la cocció de l'espatlla i poseu-ho en una paella calenta perquè es redueixi. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho. Després, incorporeu-hi la guarnició que previàment haureu saltat i deixeu-ho coure. I ja per acabar, talleu l'espatlla i emplateu-la acompanyada de la guarnició i la salsa.
Poseu-hi l'espatlla de cabrit a dins, tireu-hi sal i pebre, i afegiu-hi una cabeça d'all, les herbes i l'aigua. Deixeu-ho coure al forn a 120 o 130 graus durant 3 hores. Després, deixeu-la refredar i dessoseu-la. Mentrestant, poseu en remull la mantellina i canvieu-li l'aigua 2 o 3 vegades. A continuació, emboliqueu amb la mantellina l'espatlla desossada. Poseu-ho al forn a 200 o 210 graus perquè agafi color. Tot seguit, coleu el suc de la cocció de l'espatlla i poseu-ho en una paella calenta perquè es redueixi. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho. Després, incorporeu-hi la guarnició que previàment haureu saltat i deixeu-ho coure. I ja per acabar, talleu l'espatlla i emplateu-la acompanyada de la guarnició i la salsa.