Espàrrecs verds amb romesco i ventresca de tonyina

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rosana Huguet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Emilio, Les Borges del Camp (Tarragona)

INGREDIENTS

  • 24 espàrrecs verds
  • 300 g de ventresca de tonyina amb oli d'oliva
  • sal
  • oli d'oliva extra verge
  • Per a la salsa romesco:
  • 4 tomàquets madurs escalivats
  • avellanes torrades
  • 1 tasseta d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic
  • 4 galetes maria
  • 1 gra d'all escalivat
  • 1 nyora escalivada
  • sal i pebre negre

PREPARACIÓ

Per fer la salsa de romesco, poseu en un bol els tomàquets escalivats, les avellanes, les galetes, la polpa de la nyora,
l'all escalivat, l'oli, el vinagre balsàmic, la sal i el pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix.

A continuació, peleu els espàrrecs i salteu-los en una paella amb una mica d'oli i sal.

I ja per acabar, emplateu la ventresca de tonyina al centre del plat, salseu-la amb el romesco, poseu-hi els espàrrecs a sobre i torneu-los a salsar amb més romesco.