Espàrrecs amb salsa holandesa i safrà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els espàrrecs tenen poques calories i són rics en fibra, vitamines i minerals, entre els quals destaca el potassi, un mineral que ajuda a mantenir la tensió arterial normal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 espàrrecs blancs

    60 g de mantega     

    4 ous

    1 llima

    brins de safrà

    encenalls de pernil

    cerfull

    sucre

    pebre negre

    sal

    oli OVE

     

PREPARACIÓ

  1. Netegem els espàrrecs amb aigua, vigilant que no es trenquin.
  2. Els agafem per la punta de sota i quan notem que es poden trencar bé... ho fem. La part més dura la guardem; us pot servir per fer-ne una crema.
  3. Fiquem els espàrrecs dins d'un pot alt amb forats arreu; això ens permetrà tenir-los subjectats i que no se'ns trenquin.
  4. Omplim una olla alta amb aigua mineral, un polsim de sucre, una cullerada de sal i un raig d'oli d'oliva verge extra. Quan l'aigua bulli, hi afegim la cistella amb els espàrrecs i l'hi deixem durant 5 minuts, sense que l'aigua els cobreixi del tot. Quan faci 3 minuts que bullen, anem escaldant la punta dels espàrrecs amb la mateixa aigua de la cocció. Un cop hagin passat els 5 minuts, els traiem i els deixem refredar.
  5. Posem un pot baix al foc amb tres dits d'aigua per fer un bany maria.
  6. Separem els rovells de les clares de 4 ous. Les clares les reservem per a un altre dia.
  7. Per fer la salsa holandesa, fiquem els rovells en un bol de vidre que ens vagi bé per fer el bany maria. Torrem uns brins de safrà en una paella sense oli i els afegim al bol de vidre, juntament amb el suc d'una llima i 60 g  de mantega tallada a trossets. Ho portem al bany maria i, amb el foc al mínim, ho batem fins que tot quedi ben lligat.
  8. Marquem els espàrrecs a la planxa, per totes bandes.
  9. Els servim amb la salsa holandesa per sobre, uns encenalls de pernil, unes fulles de cerfull i pebre negre.
Anar al contingut