Espardenyes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Fran López
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torreó de l'Indià
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les llavors de sèsam contenen greixos insaturats, és a dir, greixos saludables. Aquests, juntament amb la lecitina, una altra substància present en el sèsam, ajuden a reduir els nivells de colesterol en sang.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pastanaga
  • 1 carbassó
  • 2 espàrrecs verds tallats fins a làmines
  • 400 g d'espardenyes
  • 1 l de fumet de marisc
  • una llesca de pa de motlle
  • sal
  • oli
  • pebre
  • sèsam torrat

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la pastanaga i el carbassó a dauets i escaldeu-los durant 3 minuts en dos cassons amb aigua bullint i sal.

Després, escorreu-los i reserveu-los.

A continuació, aixafeu la llesca de pa de motlle amb un corró, talleu-la a tires, intercaleu les tires fent una mena de reixa, col·loqueu-la en una safata, afegiu-hi una mica d'oli i el sèsam per sobre i deixeu-ho coure al forn durant 12 minuts a 180 graus.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les espardenyes, salades i obertes. Quan ja estiguin cuites, retireu-les del foc i rectifiqueu-les de pebre.

Tot seguit, poseu el fumet en un cassó i escalfeu-lo.

I ja per acabar, emplateu la pastanaga i el carbassó, poseu-hi les espardenyes a sobre, aboqueu-hi el fumet pel voltant i guarniu el plat amb la reixa de pa cruixent i les làmines d'espàrrec.
Anar al contingut