Espaguetis de carbassó amb pesto

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas amb Carla Zaplana
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    El carbassó és dels vegetals més baixos en calories i aporta gran quantitat de potassi. Aquesta és una recepta totalment vegetariana, apta per a persones que no poden prendre ni làctics, ni gluten, ni ous.

INGREDIENTS

  • 8 carbassons
  • 1 tomàquet pebrot
  • 4 tomàquets secs
  • 8 olives de Kalamata
  • sal
  • pebre
  •  
  • salsa de pesto:
  • 6 fulles d'alfàbrega
  • un grapat d'espinacs frescos
  • mig got de pinyons
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 grans d'all
  • 2 cullerades de llevat nutricional
  • mitja cullerada de sal marina
  • pebre vermell
  • una llimona petita
  •  
  • parmesà d'ametlla:
  • una tassa d'ametlles crues
  • 2 cullerades de llevat nutricional
  • una cullerada d'all en pols
  • mitja culleradeta de sal marina
  •  

PREPARACIÓ

1. Fem la salsa pesto: posem tots els ingredients dins una batedora i ho triturem fins que aconseguim la textura desitjada. L'oli d'oliva i les espècies s'hi afegeixen, segons el gust de cadascú. Ho reservem.
3. Tallem els carbassons a tires fines.
4. En un bol barregem els espaguetis, amb el tomàquet pebrot tallat i la salsa pesto.
5. Per preparar el parmesà d'ametlla: posem tots els ingredients en una batedora fins que aconseguim la textura que volem.
6. Afegim el parmesà d'ametlla al bol amb la barreja dels espaguetis.