Espaguetis a la siciliana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Roger de Gràcia
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g d'espaguetis
  • 2 grans d'all
  • 2 bitxos
  • 2 tomàquets madurs
  • 1/2 pot d'olives negres sense pinyol
  • 1/2 pot d'olives verdes farcides d'anxova
  • tàperes
  • orenga
  • julivert
  • oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli enrossiu els bitxos i els alls tallats a làmines. Abans que els alls agafin massa color, afegiu-hi el tomàquet ratllat i aneu-ho remenant perquè no es cremi. Mentrestant, poseu aigua a bullir en un cassó. A continuació, talleu els dos tipus d'olives i les tàperes a rodanxes. Quan veieu que el tomàquet es comença a coure, afegiu les olives i les tàperes a la cassola i remeneu-ho bé. Després, poseu-hi el julivert picat, les fulles d'orenga, una mica de pebre, torneu-ho a remenar i apagueu el foc.

Tot seguit, quan l'aigua bulli, poseu-hi els espaguetis amb una mica de sal i deixeu-los bullir fins que estiguin cuits, però ‘al dente'. El temps dependrà del gruix, del que indiqui el fabricant, o si, en aixafar-ne un amb els dits ja té la textura que ens agrada.

Finalment, escorreu els espaguetis, afegiu-los a la cassola de la salsa, barregeu-ho tot bé, poseu-los en un bol o en una plata i ja els podeu servir.
Anar al contingut