Espaguetis a la puttanesca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les olives són un fruit oleaginós que ens aporta gran quantitat de fibra, greixos saludables, vitamines i minerals antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g d'espaguetis
4 tomàquets
8 anxoves
70 g d'olives negres sense pinyol
70 g d'olives verdes sense pinyol
2 grans d'all
tàperes
bitxo sec
julivert
pasta de tomàquet concentrat
vi blanc
alfàbrega
PREPARACIÓ
- Pelem els tomàquets i els escaldem dins d'un pot. Els refredem en un bol amb aigua i glaçons i els agafem amb una aranya.
- Els tallem a daus petits i en fem pètals. Ho reservem en un bol. Guardem la polpa per fer altres coses.
- Aixafem 2 alls i en una cassola grossa els sofregim amb un raig d'oli.
- Un cop enrossits els alls i havent deixat anar la seva aroma, hi afegim el tomàquet i una cullerada de pasta de tomàquet concentrat.
- Hi afegirem el got de vi blanc i deixem que faci xup-xup fins que redueixi a la meitat.
- Netegem i tallem el bitxo a rodanxes.
- Bullim els espaguetis en una olla amb 5 litres d'aigua i un polsim de sal.
- Dins la cassola grossa on hi ha el tomàquet fent xup-xup, hi posem l'oli de les anxoves, les tàperes, les olives verdes i les negres, el bitxo i la sal. Ho reservem.
- Desfullem un manat d'alfàbrega, netegem les anxoves i les partim per la meitat.
- Posem la pasta cuita a la cassola on hi ha el tomàquet amb l'ajuda d'un cullerot de pasta. Ho barregem. Si queda massa sec, hi afegim una mica d'aigua de coure la pasta.
- Ho servim en un plat amb 4 o 5 trossets d'anxova, una fulla fresca d'alfàbrega, una mica de julivert i un raig d'oli d'oliva.