Espaguetis a la puttanesca

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les olives són un fruit oleaginós que ens aporta gran quantitat de fibra, greixos saludables, vitamines i minerals antioxidants.

INGREDIENTS

  • 500 g d'espaguetis

    4 tomàquets

    8 anxoves

    70 g d'olives negres sense pinyol

    70 g d'olives verdes sense pinyol

    2 grans d'all

    tàperes

    bitxo sec

    julivert

    pasta de tomàquet concentrat

    vi blanc

    alfàbrega

PREPARACIÓ

Pelem els tomàquets i els escaldem dins d'un pot. Els refredem en un bol amb aigua i glaçons i els agafem amb una aranya.

Els tallem a daus petits i en fem pètals. Ho reservem en un bol. Guardem la polpa per fer altres coses.

Aixafem 2 alls i en una cassola grossa els sofregim amb un raig d'oli.

Un cop enrossits els alls i havent deixat anar la seva aroma, hi afegim el tomàquet i una cullerada de pasta de tomàquet concentrat.

Hi afegirem el got de vi blanc i deixem que faci xup-xup fins que redueixi a la meitat.

Netegem i tallem el bitxo a rodanxes.

Bullim els espaguetis en una olla amb 5 litres d'aigua i un polsim de sal.

Dins la cassola grossa on hi ha el tomàquet fent xup-xup, hi posem l'oli de les anxoves, les tàperes, les olives verdes i les negres, el bitxo i la sal. Ho reservem.

Desfullem un manat d'alfàbrega, netegem les anxoves i les partim per la meitat.

Posem la pasta cuita a la cassola on hi ha el tomàquet amb l'ajuda d'un cullerot de pasta. Ho barregem. Si queda massa sec, hi afegim una mica d'aigua de coure la pasta.

Ho servim en un plat amb 4 o 5 trossets d'anxova, una fulla fresca d'alfàbrega, una mica de julivert i un raig d'oli d'oliva.