Espaguetis a la carbonara

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    +Obre

    La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, és a dir, que ens donen energia de llarga durada

INGREDIENTS

  • 500 g d'espaguetis
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada de mantega
  • 4 ous
  • 100 g de parmesà
  • 150 g de cansalada fumada
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre negre
  •  

PREPARACIÓ

  1. Bullim la pasta amb 5 litres d'aigua mineral i sal durant uns 7 minuts.
  2. En una paella amb dos alls aixafats, hi tirem una cullerada de mantega i la cansalada tallada a daus petits fins que ens quedi rossa. Després la retirem del foc.
  3. Ratllem els 100 g de parmesà en un bol i hi posem 2 rovells i 2 ous sencers, sal i pebre i ho batem.  
  4. Tirem la pasta a la paella on hi ha la cansalada. I hi afegim una cullerada de l'aigua de la cocció, tot el contingut del bol i ho tornem a posar al foc. Ho remenem fins que es faci la crema. Si cal, hi afegim una altra cullerada de la cocció i/o un raig d'oli d'oliva verge extra.
  5. Ho servim amb una mica de formatge ratllat, pebre negre i oli d'oliva verge extra.