Esmarris de verat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Núria Lucas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Tercer Temps

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 verats
  • 3 grans d'all
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 llesques de pa
  • 1 got de vi negre
  • oli d'oliva
  • julivert
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu els verats i talleu-los a filets.

Per fer la picada, fregiu les llesques de pa en una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin torrades, retireu-les de la paella, poseu-hi els alls i fregiu-los també. Quan els alls estiguin rossos, retireu-los de la paella, reserveu-los i fregiu els tomàquets madurs fins que també estiguin dauradets. Després, poseu-ho tot en un bol i tritureu-ho amb el pímer.

A continuació, poseu oli en una cassola i, quan estigui ben calent, sofregiu-hi la picada, sense que se us cremi. Tot seguit, aboqueu-hi el got de vi, deixeu que s'evapori l'alcohol, poseu-hi el julivert picat i una mica d'aigua i remeneu-ho bé. Finalment, incorporeu-hi els filets de verat, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 5 minuts.

I ja per acabar, ja podeu servir-ho amb la mateixa cassola.