Escuma de torró amb crocant de neules

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Mestres
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'avi Pau, Cunit

INGREDIENTS

  • 250 g de torró de Xixona
  • 200 g de nata líquida
  • 100 g de neules
  • 100 g de sucre
  • suc de llimona
  • gerds
  • menta fresca

PREPARACIÓ

Per fer el crocant, desfeu el sucre en una paella. Quan s'hagi desfet, incorporeu-hi les neules i aneu-les trencant amb l'ajuda d'una espàtula.

Després, deixeu-ho refredar sobre un paper sulfuritzat. Per fer l'escuma de torró, poseu el torró en un bol i aixafeu-lo amb l'ajuda d'una forquilla.

Després, incorporeu-hi el suc de llimona i barregeu-ho. A continuació, emboliqueu el crocant amb el paper sulfuritzat i aixafeu-lo amb l'ajuda d'un objecte contundent.

Tot seguit, munteu la nata i aneu-hi incorporant a poc a poc el torró. Remeneu-ho.

I ja per acabar, ompliu una copa amb l'escuma de torró, una mica de crocant, una mica més d'escuma, crocant i, finalment, una altra capa d'escuma de torró. Decoreu-ho amb els gerds i una mica de menta fresca.