Escudella

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • (per a 7 l d'aigua)
  • 1/4 de gallina
  • 1 braó de xai ben net de pell
  • 2 ossos de canya de vedella
  • 1/2 conill de vedella, o un tall d'uns 400 g de jarret de vedella
  • 1 peu de porc tallat longitudinalment en 2 meitats
  • 2 ossos d'espinada de porc frescos
  • 1 os d'espinada de porc salat
  • 1 os de pernil salat de la part del garró
  • 50 g de sagí, que és mantega de greix de porc rància
  • 1 botifarra negra ben fresca, tova i perfumada
  • Verdures:
  • 3 pastanagues fermes
  • 3 patates roges mitjanes
  • 2 porros
  • 1 ceba de figueres mitjana
  • 1/4 de celerí
  • 2 naps de Canmay
  • 3 branques d'api sense cap fulla
  • 1/4 de col o 1/2 col si és petita
  • 2 xirivies mitjanes
  • 200 g de cigrons sense remullar
  • 3 claus d'olor

PREPARACIÓ

Coeu els cigrons el dia abans.

Poseu totes les carns a l'olla, excepte la botifarra i les feu bullir. Mentrestant, netegeu les verdures i les guardeu en un bol amb aigua freda.

I quan l'olla arrenqui el bull, hi poseu les verdures perquè vagin fent xup, xup.

Claveu el clau d'olor a la ceba i també el poseu a l'olla.

Esbandiu els cigrons i els afegiu a l'olla i corregiu el brou amb un punt de sal. Hi poseu dos dits d'aigua freda i tapeu l'olla.

I quan la carn i verdures siguin cuites, hi afegiu les altres verdures.

I al cap d'una hora aproximadament, hi afegiu la botifarra negra i la punta de sagí.

El resultat? Una escudella boníssima!