Escudella de Nadal amb ravioli de carn d'olla

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 gallina
  • 400 g de conill de vedella o jarret
  • 2 peus de porc
  • 1 tros de careta de porc
  • 400 g de costella de vedella
  • 200 g de cansalada viada
  • 1 os de pernil
  • 2 ossos de genoll de vedella
  • 2 ossos d'espinada de porc
  • 2 braons de xai
  • 1 col d'olla
  • 1 api
  • 2 naps
  • 2 xirivies
  • 4 pastanagues
  • 2 patates
  • 32 galets
  • 8 plaques de ravioli
  • aigua de qualitat
  • Per a la pilota:
  • 200 g de carn picada de porc
  • 200 g de carn picada de vedella
  • 200 g de cansalada de porc picada
  • 2 ous
  • sal i farina

PREPARACIÓ

Poseu a escalfar en una olla aigua de qualitat.
Després aneu-hi afegint tots els següents ingredients: la gallina, el conill de vedella o jarret, els peus de porc, la careta de porc, la costella de vedella, la cansalada viada, l'os de pernil, els ossos de genoll de vedella, els ossos d'espinada, els braons de xai, mitja col, l'api, els naps, les xirivies i les pastanagues. Feu-ho bullir durant 3 hores. Mentre es va fent el brou, poseu a bullir, en una olla, l'altra meitat de col i les patates, i en una altra, els cigrons, que hauran d'haver estat 1 dia en remull. Passades les 3 hores, aboqueu una mica dels brous de la cocció de la col i els cigrons dins de l'olla de l'escudella. Afegiu-hi també la pilota passada per farina (la pilota l'haureu fet barrejant la carn picada de porc, la de vedella, la cansalada i els ous), i les botifarres. Deixeu-ho bullir 1/2 hora més. Coleu l'escudella, rectifiqueu-la de sal i bulliu-hi els galets durant 8 minuts. Bulliu també les plaques de ravioli, només un minut, i emboliqueu-hi una mica de carn d'olla. Poseu el ravioli en el centre del plat i cobriu-lo amb l'escudella.