Escudella de llenties

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Narcís Rabasseda
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rabasseda, Barcelona

INGREDIENTS

  • 200 g de llenties seques
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 alls
  • 1 tasseta d'oli
  • 100 g de cansalada viada
  • 1 os de pernil
  • 200 g de patates
  • sal
  • 2 l de brou de carn

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó, sofregiu els alls, la ceba picada i la cansalada tallada a trossos.
Per començar, en un cassó, sofregiu els alls, la ceba picada i la cansalada tallada a trossos. Quan els alls estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los. Seguidament, afegiu-hi els tomàquets picats, les llenties, l'os de pernil i el brou, i deixeu-ho coure. Quan estigui a mijta cocció, retireu l'os de pernil i poseu-hi les patates pelades i tallades a daus.

Mentrestant, tritureu els alls que teníeu reservats, barregeu-los amb una mica de brou i afegiu-ho al cassó de les llenties. Deixeu-ho coure tot durant 5 minuts més, rectifiqueu de sal i ja podeu emplatar-ho.