Escudella amb pilotetes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Paquita Rexach
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes
  • Informació nutricional
    -Obre

    Plat nutricionalment molt complet, sobretot si de primer ens mengem el brou amb els fideus i l'arròs i de segon la carn i les verdures de l'escudella amanit amb un rajolí d'oli d'oliva.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 orella salada
  • 1 conill de vedella
  • 2 pedrers
  • 4 potes de pollastre
  • 2 ossos d'espinada salats
  • 2 colls de pollastre
  • 2 pits de pollastre
  • 2 botifarres negres
  • cansalada salada
  • sagí
  • 1 plat de mongetes seques bullides
  • 2 patates
  • pastanagues
  • col
  • api
  • porro
  • naps
  • 200 g de fideus
  • 200 g d'arròs
  • Per a la pilota:
  • 50 g de cap de llom
  • 30 g de cansalada
  • 100 g de vedella
  • 1 botifarra vermella
  • 1 llesca de pa de pagès
  • 1 got de llet
  • 3 ous
  • sal i pebre
  • all
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, ompliu una olla amb aigua freda, tireu-hi els pedrers, l'orella, els ossos d'espinada, les potes de pollastre i la cansalada salada, i deixeu que arrenqui el bull.

Per fer les pilotetes, poseu en una safata el cap de llom, la cansalada, la vedella i la botifarra vermella tot ben picat. Afegiu-hi la llesca de pa remullada amb llet, la sal, el pebre, l'all picat, el julivert i els ous. Remeneu-ho tot bé i deixeu-ho reposar a la nevera durant 10 minuts abans de fer les pilotetes amb una mica de farina.

Quan el brou hagi arrencat el bull, afegiu-hi el conill de vedella, els colls de pollastre, els pits de pollastre, les mongetes seques bullides ben triturades, el sagí enfarinat, les patates pelades i tallades a trossos grossos, el porro, l'api, els naps i la pastanaga.

Deixeu que bulli durant dues hores tot junt, afegiu-hi la col i la botifarra negra, deixeu-ho bullir uns minuts més i coleu el brou.

Per fer l'escudella, poseu el brou en una olla i tireu-hi les patates pelades tallades ben petites.

Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi les pilotetes. Quan estiguin cuites, afegiu-hi els fideus i l'arròs, i deixeu-ho 10 minuts més. Seguidament, incorporeu-hi la col tallada petita, deixeu-ho coure dos minuts més i ja podreu emplatar l'escudella.
Anar al contingut