Escudella amb pilotetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Paquita Rexach
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes
- Informació nutricional -Obre
Plat nutricionalment molt complet, sobretot si de primer ens mengem el brou amb els fideus i l'arròs i de segon la carn i les verdures de l'escudella amanit amb un rajolí d'oli d'oliva.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 orella salada
- 1 conill de vedella
- 2 pedrers
- 4 potes de pollastre
- 2 ossos d'espinada salats
- 2 colls de pollastre
- 2 pits de pollastre
- 2 botifarres negres
- cansalada salada
- sagí
- 1 plat de mongetes seques bullides
- 2 patates
- pastanagues
- col
- api
- porro
- naps
- 200 g de fideus
- 200 g d'arròs
- Per a la pilota:
- 50 g de cap de llom
- 30 g de cansalada
- 100 g de vedella
- 1 botifarra vermella
- 1 llesca de pa de pagès
- 1 got de llet
- 3 ous
- sal i pebre
- all
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, ompliu una olla amb aigua freda, tireu-hi els pedrers, l'orella, els ossos d'espinada, les potes de pollastre i la cansalada salada, i deixeu que arrenqui el bull.
Per fer les pilotetes, poseu en una safata el cap de llom, la cansalada, la vedella i la botifarra vermella tot ben picat. Afegiu-hi la llesca de pa remullada amb llet, la sal, el pebre, l'all picat, el julivert i els ous. Remeneu-ho tot bé i deixeu-ho reposar a la nevera durant 10 minuts abans de fer les pilotetes amb una mica de farina.
Quan el brou hagi arrencat el bull, afegiu-hi el conill de vedella, els colls de pollastre, els pits de pollastre, les mongetes seques bullides ben triturades, el sagí enfarinat, les patates pelades i tallades a trossos grossos, el porro, l'api, els naps i la pastanaga.
Deixeu que bulli durant dues hores tot junt, afegiu-hi la col i la botifarra negra, deixeu-ho bullir uns minuts més i coleu el brou.
Per fer l'escudella, poseu el brou en una olla i tireu-hi les patates pelades tallades ben petites.
Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi les pilotetes. Quan estiguin cuites, afegiu-hi els fideus i l'arròs, i deixeu-ho 10 minuts més. Seguidament, incorporeu-hi la col tallada petita, deixeu-ho coure dos minuts més i ja podreu emplatar l'escudella.
Per fer les pilotetes, poseu en una safata el cap de llom, la cansalada, la vedella i la botifarra vermella tot ben picat. Afegiu-hi la llesca de pa remullada amb llet, la sal, el pebre, l'all picat, el julivert i els ous. Remeneu-ho tot bé i deixeu-ho reposar a la nevera durant 10 minuts abans de fer les pilotetes amb una mica de farina.
Quan el brou hagi arrencat el bull, afegiu-hi el conill de vedella, els colls de pollastre, els pits de pollastre, les mongetes seques bullides ben triturades, el sagí enfarinat, les patates pelades i tallades a trossos grossos, el porro, l'api, els naps i la pastanaga.
Deixeu que bulli durant dues hores tot junt, afegiu-hi la col i la botifarra negra, deixeu-ho bullir uns minuts més i coleu el brou.
Per fer l'escudella, poseu el brou en una olla i tireu-hi les patates pelades tallades ben petites.
Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi les pilotetes. Quan estiguin cuites, afegiu-hi els fideus i l'arròs, i deixeu-ho 10 minuts més. Seguidament, incorporeu-hi la col tallada petita, deixeu-ho coure dos minuts més i ja podreu emplatar l'escudella.