Escórpora fregida

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rafa Peña
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Empúries
  • Informació nutricional
    +Obre

    L'escórpora és un peix semigràs que destaca pel seu contingut en vitamina B12, nutrient important que participa en múltiples funcions importants de l'organisme.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 escórpores d'uns 500 g
  • oli d'oliva refinat
  • farina per fregir peix
  • sal
  • 1 enciam romana
  • Per a la salsa de soja:
  • tres parts de salsa de soja
  • una part de suc de llima
  • Per a la salsa de mantega muntada:
  • 1 c/s de mantega pomada
  • 1 rajolí de suc de llimona
  • sal i pebre
  • Per a la salsa tàrtara:
  • 1 c/s de cogombres en vinagre
  • 1 c/s de tàperes en vinagre
  • 1 ou
  • julivert
  • maionesa (oli d'oliva i 1 ou)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a bullir un ou, en un cassó amb aigua, per fer un ou dur que serà per la salsa tàrtara.

Per fer la salsa de soja, barregeu en un bol, amb unes varetes, la salsa de soja amb el suc de llima.

Per fer la salsa de mantega muntada, barregeu en un bol, amb unes varetes manuals, la mantega pomada muntada amb el suc de la llimona. Seguidament, afegiu-hi una mica de sal i pebre.

Per fer la salsa tàrtara, feu una maionesa amb l'ou i l'oli d'oliva amb el túrmix. A continuació, piqueu els cogombres, les tàperes, l'ou dur i el julivert, poseu-ho tot en un bol, afegiu-hi la maionesa, barregeu-ho bé i rectifiqueu-ho de sal.

Per fer el peix fregit, dins un olla de prou capacitat, escalfeu l'oli fins que arribi a 185 graus (mesureu-ho amb un termòmetre).

Mentrestant, saleu i enfarineu l'escórpora sencera, prèviament destripada però no escatada, submergiu-la en l'oli calent durant un minut per cada 100 grams de peix, retireu-la de l'olla i reserveu-la sobre paper absorbent.

I ja per acabar, emplateu l'escórpora i serviu-la acompanyada d'unes fulles d'enciam romana i les tres salses. Podeu menjar-vos el peix amb els dits, embolcallant-lo amb les fulles d'enciam i salsant-lo al gust.