Escamarlans, préssecs, flors i fulles
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carl Borg
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Andaira, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 escamarlans
- 100 g d'enciams variats
- 1 ceba tendra
- 1 cullerada de cerfull
- 8 pensaments
- 8 roses comestibles
- Per a la vinagreta:
- 1 tasseta d'oli d'oliva verge
- 1 cullerada de vinagre Fórum
- sal i pebre
- Per al puré de préssecs:
- 2 préssesc d'aigua
- oli i sal
PREPARACIÓ
Per fer el puré de préssecs, poseu els préssecs sencers en una safata de forn
i deixeu-los-hi coure durant 35 minuts a 175 graus. A continuació, peleu-los, traieu-los l'os, poseu la polpa en un recipient amb una mica d'oli i sal, i tritureu-la amb el túrmix.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli, el vinagre, la sal i el pebre, i remeneu-ho tot bé. Tot seguit, amaniu els enciams amb la vinagreta.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, salteu els escamarlans oberts per la meitat. Quan ja estiguin cuits, poseu-hi una mica de sal.
I ja per acabar, emplateu els enciams amanits, poseu-hi a sobre una mica de ceba tendra picada, el cerfull picat, les fulles de pensaments, les fulles de rosa i els escamarlans, i salseu-ho tot amb el puré de préssecs.
i deixeu-los-hi coure durant 35 minuts a 175 graus. A continuació, peleu-los, traieu-los l'os, poseu la polpa en un recipient amb una mica d'oli i sal, i tritureu-la amb el túrmix.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli, el vinagre, la sal i el pebre, i remeneu-ho tot bé. Tot seguit, amaniu els enciams amb la vinagreta.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, salteu els escamarlans oberts per la meitat. Quan ja estiguin cuits, poseu-hi una mica de sal.
I ja per acabar, emplateu els enciams amanits, poseu-hi a sobre una mica de ceba tendra picada, el cerfull picat, les fulles de pensaments, les fulles de rosa i els escamarlans, i salseu-ho tot amb el puré de préssecs.