Escamarlans i llenguado amb crosta de pa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Bosch
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port

INGREDIENTS

  • 1 llenguado de 400 g
  • 4 escamarlans de 100 g
  • 1 baguet
  • Per a la salsa:
  • 1 ceba
  • 1 carbassó
  • 300 g de gambes
  • 200 g de nata líquida
  • 1 got de vi blanc
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • fulles de ruca i bleda

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, sofregiu en un cassó la ceba i el carbassó tallats.

Després, afegiu-hi les gambes tallades ben petites, apugeu el foc i deixeu que es dauri.

A continuació, tireu-hi el vi blanc i deixeu que s'evapori. Tot seguit, afegiu-hi la nata líquida, deixeu-la reduir una mica i tritureu-ho tot amb l'ajuda de la Thermomix fins a aconseguir una salsa espessa.

Seguidament, peleu els escamarlans, saleu-los, emboliqueu-los amb les làmines de baguet tallades molt primes i fregiu-ho en una paella amb oli fins que quedi ben cruixent.

Saleu els filets de llenguado, talleu-los per la meitat i fregiu-los en una paella amb poc oli.

I ja per acabar, emplateu la salsa al fons del plat i aneu-hi posant alternativament trossos de llenguado i escamarlans a sobre. Podeu guarnir el plat amb unes fulles de bleda i de ruca.