Escamarlans escaldats amb farigola, morros de rap i capipota

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els escamarlans contenen gran número de proteïnes però menys calories i greixos que la resta de crustacis.

INGREDIENTS

  • 13 escamarlans mitjans
  • la pell d'un cap de rap
  • un manat de farigola
  • 600 g de capipota cuita
  • 150 g de ceba
  • 300 g de tomàquet
  • 6 grans d'all
  • sal i pebre
  • oli de gira-sol
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli d'oliva sofregiu els caps dels escamarlans, la ceba tallada a la juliana, el tomàquet tallat a quarts, els grans d'all i la capipota tallada a daus.

Mentrestant, poseu en un cassó la farigola i l'oli de gira-sol i deixeu-ho infusionar a foc suau durant 20 minuts. Seguidament, coleu la infusió, poseu les cues d'escamarlans, ja pelades i salpebrades, en un plat i aboqueu-hi la infusió calenta per sobre.

Per fer els morros de rap, poseu en una safata la pell del cap de rap tallada a trossos, amaniu-la amb una mica d'oli d'oliva i sal i deixeu-la coure al forn durant 25 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, emplateu el capipota, poseu-hi els escamarlans a sobre, salseu-ho amb el suc de la cocció del capipota i guarniu el plat amb els morros de rap.