Escamarlans arrebossats amb fruita seca i salsa de ceps

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Glòria Blanco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Provença, Barcelona

INGREDIENTS

  • 20 escamarlans
  • 30 g d'ametlla picada
  • 30 g de festucs picats
  • 50 g d'avellana picada
  • 5 clares d'ou
  • 500 g de ceps
  • mantega
  • 3 escalunyes
  • 1 gotet de vi blanc
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, sofregiu l'escalunya picada i els ceps amb mantega i oli en una paella.
Mentrestant, munteu les clares d'ou. A continuació, salpebreu els escamarlans pelats, remulleu-los amb la clara d'ou muntada i arrebosseu-los amb la barreja de fruita seca picada. Després, fregiu-los en una paella amb oli ben roent. Tot seguit, incorporeu-hi el vi blanc a la salsa i remeneu-ho. Per lligar la salsa, feu servir una mica de mantega. I ja per acabar, emplateu la salsa i col·loqueu-hi els escamarlans arrebossats a sobre.