Escamarlans amb verduretes i patata confitada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerson Ribal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La grava, El Morell (Tarragona)

INGREDIENTS

  • 16 escamarlans grossos
  • 1 pebrot vermell
  • 1 carbassó mitjà
  • 4 carxofes
  • 1/2 kg de patates de Prades grosses
  • 1 got d'oli d'oliva arbequina verge extra
  • 60 g de pernil ibèric
  • 100 g de soja líquida
  • 100 g de sucre
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu les patates, pelades i tallades a rodanxes, durant una hora.
Mentrestant, en una paella amb oli ben calent fregiu les carxofes tallades a làmines ben primes fins que quedin ben daurades.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el carbassó i el pebrot tot tallat a dauets. Quan estiguin rossos, afegiu-hi la soja i el sucre, remeneu-ho una mica i retireu-ho del foc.

Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les cues d'escamarlà pelades.

I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb patata, el carbassó i el pebrot, uns trossets de pernil ibèric i els escamarlans al damunt de tot. Seguidament, desemmotlleu-ho, guarniu-ho amb una mica de sal Maldon i poseu-hi la carxofa al voltant.