Escaldums d'indiot de Nadal

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marina Balaguer (administrativa de Santa Coloma de Gramenet)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 filets de cuixa d'indiot
  • 400 g de costella
  • 1 litre de caldo de Nadal Aneto
  • 2 patates grosses
  • 30 panses i un grapat de pinyons
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per a les pilotes:
  • 200 g de carn de porc picada
  • 200 g de vedella picada
  • 1 rovell d'ou
  • 1 all
  • 1 c de julivert
  • 10 g de panses
  • Sal
  • Farina blanca
  • Per al sofregit:
  • 2 cebes mitjanes
  • 6 tomàquets madurs de ramellet (de penjar)
  • 1 tall de sobrassada
  • 1 copeta de vi ranci
  • Per a la picada:
  • 1 all
  • 2 cullerades de julivert picat
  • 10 avellanes
  • 10 pinyons

PREPARACIÓ

Per començar, barregeu tots el ingredients per fer les pilotes: la carn de porc picada, la vedella picada, el rovell d'ou, l'all, el julivert, les panses tallades a tossos petits i una mica de sal, feu les pilotes (4 o 5 per persona), enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva ben calent. Quan estiguin daurades, retireu-les i reserveu-les.

A continuació, salpebreu els talls d'indiot i la costella, enfarineu-los, fregiu-los amb l'oli de fregir les pilotes i reserveu-los.

Seguidament, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba picada. Passats uns 10 minuts, quan sigui tova, afegiu-hi la sobrassada tallada molt petita i el vi ranci. Quan el vi s'hagi evaporat, incorporeu-hi el tomàquet ratllat sense pell i deixeu-ho sofregir tot junt durant 15 minuts.

Mentrestant, feu la picada d'all, julivert, avellanes i pinyons en un morter.

Tot seguit, afegiu a la cassola del sofregit els trossos d'indiot i la costella, aboqueu-hi tot el caldo de Nadal i deixeu-ho coure durant 30, 40 minuts a foc lent. Després, poseu-hi la patata, pelada i tallada a trossos petits, les panses i els pinyons i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Finalment, aboqueu-hi la picada i les pilotes, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure 5 minuts més.

I ja per acabar, ja podeu emplatar-ho.