Escabetx de verat amb trinxat d'albergínia

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Batet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 4 verats grossos
  • 1 ceba
  • 1 copa de vinagre balsàmic
  • oli d'oliva
  • sal i pebre negre
  • Per al trinxat d'albergínies:
  • 500 g d'albergínies
  • 300 g d'olives negres sense pinyol
  • 4 filets d'anxoves
  • 20 g de cerfull
  • 4 llesques de pa torrat
  • oli
  • salsa Perrins

PREPARACIÓ

Per fer l'escabetx, en una paella amb oli calent sofregiu la ceba tallada en juliana.
el bull.

A continuació, talleu el verat a filets, salpebreu-los, poseu-los en una safata i tireu-hi l'escabetx per sobre. Seguidament, deixeu-ho macerar durant 24 hores.

Per fer el trinxat d'albergínies, en una paella amb oli abundant fregiu les albergínies tallades a làmines. Quan estiguin daurades, retireu-les de la paella i talleu-les a daus molt petits.Tot seguit, talleu els filets d'anxoves i el cerfull també a daus molt petits. Finalment, barregeu les albergínies, les anxoves, el cerfull i la salsa Perrins, i amb la massa que queda doneu-li forma de croquetes.

I ja per acabar, emplateu els filets de verat amb l'escabetx i al costat poseu-hi el trinxat d'albergínies. Podeu guarnir el plat amb una llesca de pa torrat.