Escabetx de sardines amb peres, préssec i rossinyols

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Toni Simoes
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Taverna del Clínic

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 12 sardines
  • 250 g escalunyes
  • 2 grans d'all
  • 1 pera
  • 1 préssec
  • 150 g de rossinyols
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • pebre en gra
  • 1 farcell d'herbes aromàtiques
  • vinagre de Xerès
  • 6 grans de cardamom

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb dit d'oli, fregiu lleugerament les sardines sense cap. Quan estiguin dauradetes, retireu-les, reserveu-les.

Per fer l'escabetx, a la mateixa cassola de fregir les sardines, poseu-hi els alls picats, les escalunyes pelades, el pebre en gra, el cardamom i el farcell d'herbes i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 10 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi el vinagre i deixeu-ho coure 10 minuts més.

Mentrestant, en una altra paella, amb una mica d'oli, salteu els rossinyols, rectifiqueu-los de sal i reserveu-los.

A continuació, peleu el préssec i la pera, talleu-los a grills i marqueu-los en una paella amb una mica d'oli, sal i pebre, durant 5 minuts, just fins que tinguin color.

Tot seguit, a la cassola de l'escabetx, afegiu-hi els rossinyols, la pera, el préssec i les sardines i deixeu-ho coure uns minuts. Quan arrenqui el bull, apagueu el foc i deixeu-ho reposar fins que estigui tebi.

I ja per acabar, emplateu l'escabetx.