Entrepà de truita de riu amb verdures escabetxades i salsa agredolça

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Luque
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler dels joglars, Montardit de Baix
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquest entrepà conté fècules, proteïnes i verdures, ideal per un sopar complet.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 lloms de truita de riu (desespinats i nets)
  • 1 carbassó
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 all
  • 1 cullerada de pebre rosa
  • 100 ml de vinagre de vermut
  • 100 ml de vinagre de vi blanc
  • 80 g de mel
  • 100 ml de tomàquet madur rallat
  • oli d'oliva
  • sal
  • 100 g de ruca
  • 4 llesques de pa de motlle sense crosta
  • 1 fulla de llorer

PREPARACIÓ

Per començar, talleu totes les verdures - el carbassó, la ceba i la pastanaga- en juliana, poseu-les en una olla amb l'all pelat, el pebre rosa i la fulla de llorer i cobriu-ho tot amb l'oli d'oliva i el vinagre de vermut. Seguidament, deixeu-ho escabetxar a foc molt lent uns 5 minuts fins que les verdures estiguin ‘al dente' i reserveu-ho.

A continuació, poseu en un altre cassó la mel, el tomàquet rallat i el vinagre de vi blanc i deixeu-ho reduir a foc lent uns 7 minuts fins a aconseguir una salsa amb textura de caramel líquid i reserveu-ho.

Tot seguit, posem les llesques de pa, tallades per la meitat, en una safata de forn, torreu-les al forn uns 15 minuts a 180 graus i reserveu-ho per al servei.

Finalment, saleu els lloms de truita de riu i marqueu-los per les dues cares en una paella calenta, amb oli.

I ja per acabar, poseu al centre del plat un tall de pa torrat, i a sobre, un llom de truita i les verduretes. Tapeu-ho amb un altre tall de pa torrat, regueu-ho amb la salsa agredolça i poseu-hi la ruca per sobre.