Entrepà de truita de riu amb verdures escabetxades i salsa agredolça
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Luque
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler dels joglars, Montardit de Baix
- Informació nutricional -Obre
Aquest entrepà conté fècules, proteïnes i verdures, ideal per un sopar complet.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 lloms de truita de riu (desespinats i nets)
- 1 carbassó
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 all
- 1 cullerada de pebre rosa
- 100 ml de vinagre de vermut
- 100 ml de vinagre de vi blanc
- 80 g de mel
- 100 ml de tomàquet madur rallat
- oli d'oliva
- sal
- 100 g de ruca
- 4 llesques de pa de motlle sense crosta
- 1 fulla de llorer
PREPARACIÓ
Per començar, talleu totes les verdures - el carbassó, la ceba i la pastanaga- en juliana, poseu-les en una olla amb l'all pelat, el pebre rosa i la fulla de llorer i cobriu-ho tot amb l'oli d'oliva i el vinagre de vermut. Seguidament, deixeu-ho escabetxar a foc molt lent uns 5 minuts fins que les verdures estiguin al dente' i reserveu-ho.
A continuació, poseu en un altre cassó la mel, el tomàquet rallat i el vinagre de vi blanc i deixeu-ho reduir a foc lent uns 7 minuts fins a aconseguir una salsa amb textura de caramel líquid i reserveu-ho.
Tot seguit, posem les llesques de pa, tallades per la meitat, en una safata de forn, torreu-les al forn uns 15 minuts a 180 graus i reserveu-ho per al servei.
Finalment, saleu els lloms de truita de riu i marqueu-los per les dues cares en una paella calenta, amb oli.
I ja per acabar, poseu al centre del plat un tall de pa torrat, i a sobre, un llom de truita i les verduretes. Tapeu-ho amb un altre tall de pa torrat, regueu-ho amb la salsa agredolça i poseu-hi la ruca per sobre.
A continuació, poseu en un altre cassó la mel, el tomàquet rallat i el vinagre de vi blanc i deixeu-ho reduir a foc lent uns 7 minuts fins a aconseguir una salsa amb textura de caramel líquid i reserveu-ho.
Tot seguit, posem les llesques de pa, tallades per la meitat, en una safata de forn, torreu-les al forn uns 15 minuts a 180 graus i reserveu-ho per al servei.
Finalment, saleu els lloms de truita de riu i marqueu-los per les dues cares en una paella calenta, amb oli.
I ja per acabar, poseu al centre del plat un tall de pa torrat, i a sobre, un llom de truita i les verduretes. Tapeu-ho amb un altre tall de pa torrat, regueu-ho amb la salsa agredolça i poseu-hi la ruca per sobre.