Entrepà de llucet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El peix blanc (com el rap, el lluç, el llenguado...) té un gran valor nutritiu; és pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana prendre'n 3 o 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 llucets
4 panets
30 g de blat de moro torrat
60 g de farina de blat
160 g de cervesa
2 g de llevat fresc
1 dit de gingebre
1/4 d'una branca d'api (uns 20 g)
1/2 pastanaga (uns 20 g)
pebre negre
fulles d'alfàbrega
comí en gra
curri
2 iogurts grecs
mostassa de Dijon
fulles d'enciam netes
tomàquet de penjar
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem 1 dit de gingebre a la microbrunesa i ho fiquem en un bol.
- Pelem i tallem 1/2 pastanaga i 1/4 de branca d'api a la microbrunesa. Ho afegim al bol amb gingebre.
- Triturem amb la picadora 30 g de blat de moro torrat fins fer-ne farina.
- Fiquem en un bol 60 g de farina de blat, el blat de moro triturat, un polsim de sal, 2 g de llevat fresc i 160 g de cervesa . Ho barregem.
- Hi afegim els vegetals tallats, unes fulles d'alfàbrega picades, ho barregem i ho reservem.
- Aixafem en un morter una culleradeta de comí en gra i el fiquem en un bol.
- Hi afegim 2 iogurts grecs, una cullerada de curri, una cullerada de mostassa de Dijon i un polsim de sal. Ho barregem tot i ho reservem dins d'una màniga pastissera.
- Posem una paella al foc amb oli de confitar.
- Traiem els llucets de la nevera, els desespinem i els salem.
- Enfarinem i arrebossem els llucets amb la barreja seca de farina i blat de moro, els fregim i els deixem en una safata amb paper absorbent.
- Obrim el pa, el suquem amb tomàquet i el farcim: unes fulles d'enciam, el peix arrebossat, la salsa de la màniga i unes voltes de pebre negre.