Entrepà de llucet

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    El peix blanc (com el rap, el lluç, el llenguado...) té un gran valor nutritiu; és pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat, i es recomana prendre'n 3 o 4 dies a la setmana.

INGREDIENTS

  • 4 llucets    

    4 panets

    30 g de blat de moro torrat

    60 g de farina de blat

    160 g de cervesa

    2 g de llevat fresc

    1 dit de gingebre  

    1/4 d'una branca d'api (uns 20 g)

    1/2 pastanaga  (uns 20 g)

    pebre negre

    fulles d'alfàbrega

    comí en gra

    curri

    2 iogurts grecs

    mostassa de Dijon

    fulles d'enciam netes

    tomàquet  de penjar 

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem 1 dit de gingebre a la microbrunesa i ho fiquem en un bol.
  2. Pelem i tallem 1/2 pastanaga i 1/4 de branca d'api a la microbrunesa. Ho afegim al bol amb gingebre.
  3. Triturem amb la picadora 30 g de blat de moro torrat fins fer-ne farina.
  4. Fiquem en un bol 60 g de farina de blat,  el blat de moro triturat, un polsim de sal, 2 g de llevat fresc i 160 g de cervesa . Ho barregem.
  5. Hi afegim els vegetals tallats, unes fulles d'alfàbrega picades, ho barregem i ho reservem.
  6. Aixafem en un morter una culleradeta de comí en gra i el fiquem en un bol.
  7. Hi afegim 2 iogurts grecs, una cullerada de curri, una cullerada de mostassa de Dijon i un polsim de sal. Ho barregem tot i ho reservem dins d'una màniga  pastissera.
  8. Posem una paella al foc amb oli de confitar.
  9. Traiem els llucets de la nevera, els desespinem i els salem.
  10. Enfarinem i arrebossem els llucets amb la barreja seca de farina i blat de moro, els fregim i els deixem en una safata amb paper absorbent.
  11. Obrim el pa, el suquem amb tomàquet i el farcim: unes fulles d'enciam,  el peix arrebossat, la salsa de la màniga i unes voltes de pebre negre.