Entrepà de llom amb formatge

imatge de recurs
  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1/2 barra de pa de quart llarga
  • 1 tomàquet de sucar madur.
  • 3 talls de 1/2 cm d'ample de llom de porc de canya (si voleu que el carnisser es pensi que en sabeu, demaneu 3 talls de canya de llom)
  • 1 pebrot verd llarg i estret, com més rebregat pitjor.
  • 3 llonzes del formatge que es fongui fàcilment, per exemple, el Chéddar, que és salat i molt cremós
  • oli d'oliva verge extra
  • sal gruixuda
  • pebre negre mòlt, o, si teniu un molinet manual, acabat de moldre

PREPARACIÓ

1. Escalfeu el forn a 140º per menjar l'entrepà ben calent en el moment just de prémer el "play" del DVD.
2. Trieu una paella antiadherent on hi han de cabre els tres talls de llom a la vegada.
3. Salpebreu els talls de canya de llom pels 2 costats.
4. Un cop la paella sigui calenta, hi posem un raig d'oli d'oliva, i posteriorment els talls de llom.
5. Al cap d'aproximadament 1 min., gireu el llom i abaixeu una mica el foc. Dispenseu els talls de formatge al damunt del llom.
6. Talleu el pebrot en tires llargues.
7. Escalfeu el pa al forn una miqueta, i feu el pa amb tomàquet, però no hi poseu oli, només una mica de sal gruixuda.
8. Quan el formatge sigui fos i el llom estigui ben cuit, disposeu els talls de llom al damunt del pa, però en una superfície plana, no a dins del plat...Està demostrat que la majoria dels casos en els que un entrepà es tomba, desfent-se irreparablement dins del plat, està provocat en el 87% per que les puntes de l'entrepà munten sobre les ales del plat.
9. En la mateixa paella on hem fet el llom, afegirem una mica més d'oli per fregir el pebrot. Doneu-li un parell de voltes, i quan s'estovi poseu-lo amb cura al damunt del llom. Tapeu l'entrepà i fornegeu-lo 4 o 5 min. just abans de menjar-lo.
10. Recordeu que encara correu el risc de que el plat us jugui una mala passada, així que és millor que el talleu pel mig...Apart, serà molt més còmode de menjar. Si l'heu de menjar en companyia o sou d'aquells que se us fan boles a la boca de tant mastegar, considereu mantenir la meitat de l'entrepà a dins del forn quan el pareu.
Anar al contingut