Entremès de marisc de Tarragona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Merlot, Tarragona
INGREDIENTS
- oli d'oliva verge (Siurana)
- 100 g de bajoques fines marinades
- 4 patates petites
- sal grossa
- 1 cabeça d'alls
- julivert
- 4 escamarlans
- 4 gambes
- 8 navalles
- enciams variats (xicoira, fulla de roure, creixen, enciam, userda germinada) Per a la picada:
- avellanes crues, all, julivert
- pebrot de romesco sec
- vi blanc sec
- vinagre vell de vi negre
PREPARACIÓ
Per fer les patates canàries, poseu-les a coure amb molta sal grossa i cobertes d'aigua.
Deixeu-les coent fins que no quedi gens d'aigua. Mentrestant, prepareu la picada amb les avellanes, l'all, el julivert i el pebrot de romesco prèviament escaldat. Després, poseu una mica de sal grossa a la paella i, quan estigui calenta, coeu-hi el marisc (sense gens d'oli). Reserveu el marisc i desglaceu la paella amb una mica de vinagre vell. Deixeu-lo reduir, a foc fort i afegiu-hi el vi blanc. Quan hagi reduït, tireu-hi la picada i remeneu-ho. Retireu-ho del foc, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i barregeu-ho bé. Munteu el plat amb el marisc, els enciams variats, les patates obertes pel mig i les bajoques. Amaniu-ho amb la vinagreta i ja ho podeu servir.
Deixeu-les coent fins que no quedi gens d'aigua. Mentrestant, prepareu la picada amb les avellanes, l'all, el julivert i el pebrot de romesco prèviament escaldat. Després, poseu una mica de sal grossa a la paella i, quan estigui calenta, coeu-hi el marisc (sense gens d'oli). Reserveu el marisc i desglaceu la paella amb una mica de vinagre vell. Deixeu-lo reduir, a foc fort i afegiu-hi el vi blanc. Quan hagi reduït, tireu-hi la picada i remeneu-ho. Retireu-ho del foc, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i barregeu-ho bé. Munteu el plat amb el marisc, els enciams variats, les patates obertes pel mig i les bajoques. Amaniu-ho amb la vinagreta i ja ho podeu servir.