Entrecot de vedella amb ceps confitats

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Dídac Alcoriza
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Galaxó - Hotel Casa Fuster, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 entrecots de vedella de Girona
  • 250 g de ceps petits
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 4 patates noves
  • 5 g de pebre negre
  • sal de Guérande
  • oli d'oliva
  • romaní
  • farigola
  • 1 gra d'all
  • 1 fulla de llorer

PREPARACIÓ

Peleu les patates, talleu-les a daus i feu-les coure a foc lent en un cassó amb oli fins que s'estovin. Després, salpebreu-les i aixafeu-les amb una forquilla per fer el puré.
A continuació, feu infusionar el romaní, la farigola, un gra d'all i una fulla de llorer en un cassó amb oli. Després, afegiu-hi els ceps sencers i confiteu-los. Tot seguit, talleu els ceps per la meitat i salteu-los en una paella amb oli.

Finalment, tireu-hi una mica d'oli als entrecots i feu-los coure a la planxa.

I ja per acabar, emplateu el puré de patata i els ceps. Poseu-hi l'entrecot al costat i tireu-hi un raig d'oli per sobre i una mica de sal de Guérande. Podeu guarnir el plat amb una mica de farigola.