Entrecot de vedella al forn

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi Such
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'indret de Semon, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g d'entrecot de vedella
  • 40 dl d'oli d'oliva
  • 40 g de mantega
  • flor de sal
  • pebre
  • Per guarnir:
  • 50 g de patates noves
  • 1 cabeça d'alls
  • farigola
  • 2 dl d'oli d'oliva
  • 100 g de mantega
  • flor de sal
  • 6 pomes
  • 50 g de sucre
  • 1 culleradeta de sucre morè
  • 1 gotet d'aiguardent de poma

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les pomes al forn a uns 140 graus durant 40 minuts.
A continuació, poseu oli i mantega en una cassola. Un cop la mantega s'hagi desfet, salpebreu l'entrecot i daureu-lo a la cassola. Per fer les patates, poseu oli i mantega en una paella i salteu les patates tornejades junt amb les dents d'all i una mica de sal. Tot seguit, traieu les pomes del forn i afegiu-hi sucre moré, sucre i aiguardent de poma. Poseu-ho en un pot i tritureu-ho Després, deieu reposar les patates amb el foc apagat i incorporeu-hi farigola. Deixeu-les sobre un paper de cuina absorvent. Mentrestant, poseu la cassola amb l'entrecot 10 minuts al forn a 200 graus perquè l'entrecot s'acabi de rostir. Per fer la salsa, poseu el brou de carn a la cassola on heu cuit l'entrecot i deixeu-lo reduir. Si cal, afegiu-hi una mica de mantega per lligar-ho. I ja per acabar, talleu l'entrecot a rodanxes fines i emplateu-les. Acompanyeu-ho de la compota de poma i una mica de la salsa.