Ensalada de nopales (Amanida de "nopales") - Michoacán, Mèxic

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Luis Felipe Fernández, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de nopales en conserva
  • 3 tomàquets
  • 2 chiles
  • 1 ceba
  • coriandre fresc
  • formatge fresc
  • sal

PREPARACIÓ

Esbandiu els nopales i deixeu-los dins una escorredora perquè perdin el màxim d'aigua.
Talleu els tomàquets a daus petits. Peleu la ceba i trossegeu-la ben menuda.
Esbandiu un bon grapat de fulles de coriandre fresc, retireu-ne els tronquets i trinxeu-lo.
Talleu el formatge fresc a trossets.
Poseu-ho tot en un bol, afegint-hi un pessic de sal, i remeneu-ho perquè els nopales es barregin amb la resta d'ingredients.
Trinxeu els chiles i afegiu-los al bol. Remeneu-ho perquè els bocinets de chile quedin ben repartits en l'amanida i ja la podeu servir.

Nota:
Si no podeu aconseguir nopales frescos, podeu utilitzar-los en conserva, com va fer en Luis Felipe. Per això els va haver d'esbandir força. Si són frescos, caldrà que els escaldeu una bona estona.
També podeu substituir el coriandre per julivert, però el gust del plat no serà tan intens.

Anar al contingut