Endívies al curri i pastanagues

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Víctor Quintillà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les verdures i hortalisses de fulla, com les endívies, aporten molt poques calories i, en canvi, són riques en aigua, fibra, vitamines i minerals; especialment les més verdes

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 4 pastanagues
  • 4 endívies
  • 6 mandarines
  • 1/2 ceba de figueres
  • comí
  • curri en pols
  • 1 iogurt
  • mostassa de Dijon
  • mel
  • menta
  • alfàbrega
  • 100 g de mantega

PREPARACIÓ

Per començar, tallem la ceba a la juliana. Desfem la mantega en una paella. Hi sofregim la ceba a la juliana i el comí 10-15 minuts.

Mentrestant, netegem les pastanagues. En tallem 2 i les afegim a la paella de la ceba. Ofeguem el conjunt 6-7 minuts.

A continuació, liqüem les 2 pastanagues restants. Afegim el liquat a la paella i ho coem fins que el conjunt sigui tendre, uns 10 minuts. Ho passem pel túrmix i ho colem. Pre-escalfem el forn a 100 graus.

Per preparar les endívies, fem el suc de les mandarines. Assaonem amb sal i curri les endívies. Posem les endívies en una safata de forn i el suc de les mandarines i la mantega pel damunt. Coem les endívies al forn a 100ºC durant 1 hora.

En una paella al foc, reduïm les endívies i el suc de mandarina, 4 minuts. I les anem glacejant. Barregem un iogurt amb una cullerada de mostassa de Dijon i una cullerada de mel.



Per acabar, posem el puré de pastanaga enmig, al costat les endívies i al voltant el iogurt, més la menta i l'alfàbrega.