Endívies al curri i pastanagues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Quintillà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
Les verdures i hortalisses de fulla, com les endívies, aporten molt poques calories i, en canvi, són riques en aigua, fibra, vitamines i minerals; especialment les més verdesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 4 pastanagues
- 4 endívies
- 6 mandarines
- 1/2 ceba de figueres
- comí
- curri en pols
- 1 iogurt
- mostassa de Dijon
- mel
- menta
- alfàbrega
- 100 g de mantega
PREPARACIÓ
Per començar, tallem la ceba a la juliana. Desfem la mantega en una paella. Hi sofregim la ceba a la juliana i el comí 10-15 minuts.
Mentrestant, netegem les pastanagues. En tallem 2 i les afegim a la paella de la ceba. Ofeguem el conjunt 6-7 minuts.
A continuació, liqüem les 2 pastanagues restants. Afegim el liquat a la paella i ho coem fins que el conjunt sigui tendre, uns 10 minuts. Ho passem pel túrmix i ho colem. Pre-escalfem el forn a 100 graus.
Per preparar les endívies, fem el suc de les mandarines. Assaonem amb sal i curri les endívies. Posem les endívies en una safata de forn i el suc de les mandarines i la mantega pel damunt. Coem les endívies al forn a 100ºC durant 1 hora.
En una paella al foc, reduïm les endívies i el suc de mandarina, 4 minuts. I les anem glacejant. Barregem un iogurt amb una cullerada de mostassa de Dijon i una cullerada de mel.
Per acabar, posem el puré de pastanaga enmig, al costat les endívies i al voltant el iogurt, més la menta i l'alfàbrega.
Mentrestant, netegem les pastanagues. En tallem 2 i les afegim a la paella de la ceba. Ofeguem el conjunt 6-7 minuts.
A continuació, liqüem les 2 pastanagues restants. Afegim el liquat a la paella i ho coem fins que el conjunt sigui tendre, uns 10 minuts. Ho passem pel túrmix i ho colem. Pre-escalfem el forn a 100 graus.
Per preparar les endívies, fem el suc de les mandarines. Assaonem amb sal i curri les endívies. Posem les endívies en una safata de forn i el suc de les mandarines i la mantega pel damunt. Coem les endívies al forn a 100ºC durant 1 hora.
En una paella al foc, reduïm les endívies i el suc de mandarina, 4 minuts. I les anem glacejant. Barregem un iogurt amb una cullerada de mostassa de Dijon i una cullerada de mel.
Per acabar, posem el puré de pastanaga enmig, al costat les endívies i al voltant el iogurt, més la menta i l'alfàbrega.