Encocado de pescado (Peix amb coco) - Equador
- Programa: Karakia
- Cuina: Joan, Girona
INGREDIENTS
- daurades (o qualsevol altre peix)
- suc de llimona
- coco
- cebes
- alls
- pebre blanc
- oli i sal
PREPARACIÓ
Obriu les daurades, traieu-ne l'espina i esbandiu-les a raig d'aixeta. Salpebreu-les i deixeu-les marinar en una safata com a mínim durant mitja hora, amb la pell a la part de sota, amb un bon raig de suc de llimona.
Buideu l'aigua del coco i reserveu-la.
Peleu i talleu a làmines uns quants alls.
Feu un sofregit amb la polpa del coco ratllada. Quan s'hagi enrossit, afegiu-hi la ceba tallada fina, els alls i una mica de l'aigua del coco.
Quan el sofregit s'hagi espessit, incorporeu a la cassola les daurades obertes amb la pell que us quedi a la part de dalt.
Tapeu la cassola i deixeu que faci xup-xup fins que el peix sigui cuit. Si veieu que us ha quedat massa espès, afegiu-hi una mica més d'aigua de coco.
Acompanyeu les daurades amb arròs blanc o amb patacones.
Buideu l'aigua del coco i reserveu-la.
Peleu i talleu a làmines uns quants alls.
Feu un sofregit amb la polpa del coco ratllada. Quan s'hagi enrossit, afegiu-hi la ceba tallada fina, els alls i una mica de l'aigua del coco.
Quan el sofregit s'hagi espessit, incorporeu a la cassola les daurades obertes amb la pell que us quedi a la part de dalt.
Tapeu la cassola i deixeu que faci xup-xup fins que el peix sigui cuit. Si veieu que us ha quedat massa espès, afegiu-hi una mica més d'aigua de coco.
Acompanyeu les daurades amb arròs blanc o amb patacones.