Encocado de pescado (Peix amb coco) - Equador

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Joan, Girona

INGREDIENTS

  • daurades (o qualsevol altre peix)
  • suc de llimona
  • coco
  • cebes
  • alls
  • pebre blanc
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Obriu les daurades, traieu-ne l'espina i esbandiu-les a raig d'aixeta. Salpebreu-les i deixeu-les marinar en una safata com a mínim durant mitja hora, amb la pell a la part de sota, amb un bon raig de suc de llimona.
Buideu l'aigua del coco i reserveu-la.
Peleu i talleu a làmines uns quants alls.
Feu un sofregit amb la polpa del coco ratllada. Quan s'hagi enrossit, afegiu-hi la ceba tallada fina, els alls i una mica de l'aigua del coco.
Quan el sofregit s'hagi espessit, incorporeu a la cassola les daurades obertes amb la pell que us quedi a la part de dalt.
Tapeu la cassola i deixeu que faci xup-xup fins que el peix sigui cuit. Si veieu que us ha quedat massa espès, afegiu-hi una mica més d'aigua de coco.
Acompanyeu les daurades amb arròs blanc o amb patacones.