Enciam "brut"

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ignasi Camps
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Ignasi, Cantonigròs
  • Informació nutricional
    +Obre

    la patata és un tubercle ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, principalment el midó, que proporciona l'energia de forma gradual al nostre organisme.

INGREDIENTS

  • 700 g de patata del bufet blanca
  • 500 g de cebes de Figueres
  • 250 g de botifarra de perol
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les patates i les cebes en una safata i escaliveu-les al forn a 180 graus durant 90 minuts.

Seguidament, deixeu-les refredar i peleu-les.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu un parell de rodanxes de botifarra. Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les. Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu la ceba tallada a dauets.

Quan estigui dauradeta, afegiu-hi les patates tallades a dauets, rectifiqueu-ho de sal i pebre i salteu-ho un parell de minuts. Després, poseu-hi la botifarra de perol, ja pelada i tallada a dauets i salteu-ho tot junt durant uns minuts. Quan ja estigui cuit, aixafeu-ho tot amb una forquilla.

I ja per acabar, poseu un motllo al centre del plat, ompliu-lo amb el saltat, desemmotlleu-lo i poseu-hi les rodanxes de botifarra a sobre.