Enchilada de verdures

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    +Obre

    És una preparació ovo-lacto-vegetariana molt rica en nutrients, les "tortillas" ens donen energia de llarga durada, la verdura ens aporta moltes vitamines, minerals i fibra. I el formatge, calci i proteïnes.

INGREDIENTS

  • 8 tortillas de blat

    10 tomàquets

    4 cebes 

    4 pastanagues

    1 pebrot vermell

    1 pebrot verd

    2 trossets de xocolata

    3 bitxos secs

    2 cullerades de pasta de tomàquet

    250 g de formatge de fondre sencer

    cogombre en vinagre

    pebre vermell picant fumat

    pebre negre en gra

    coriandre

    sal

    tequila

    cibulet

PREPARACIÓ

Posem a escalivar una cabeça d'alls al forn 35 minuts a 220º.

Tallem ben petit, a la brunesa, els pebrots, les pastanagues i els cogombres.

Tallem la ceba a la juliana.

Posem a suar la barreja de pebrots, pastanagues i cogombre en una cassola molt grossa.

En una altra cassola enrossim la ceba.

Ratllem els tomàquets i ho posem en una paella sense oli amb la pasta de tomàquet ben barrejada. Ho deixem al foc fins que redueixi a la meitat. Un cop ha reduït, hi afegim la polpa d'all escalivat, el bitxo esmicolat,  els pebres,  vermell i negre, i la xocolata. Ho remenem uns 2 minuts perquè s'integri. Ho reservem.

Aixequem els sucres de la ceba ja enrossida amb el tequila i ho tirem tot dins la cassola grossa on són les altres hortalisses. Piquem una mica de coriandre i ho barregem.

Escalfem les tortillas en una crepera perquè ens quedaran més flexibles.

Farcim les tortillas amb la barreja d'hortalisses, ceba i coriandre. Napem amb la salsa de tomàquet, hi ratllem el formatge, hi molem pebre negre per sobre i ho posem a gratinar al forn 6 min, a 220 graus.

 Ho servim amb una mica de cibulet per sobre.