Encebollado (Amanida de ceba i tomàquet) - Equador

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Chari Vercoutere, Barcelona

INGREDIENTS

  • tomàquets
  • cebes
  • suc de llima
  • pebre negre
  • aigua
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu i talleu les cebes a llunes. Deixeu-les reposar una bona estona en aigua perquè perdin la fortor.
Trossegeu uns quants tomàquets. Escorreu la ceba i barregeu-la amb el tomàquet. Amaniu-ho tot amb suc de llima, sal i pebre al vostre gust. Deixeu-ho reposar a la nevera una estona.
Just abans de servir, torneu a remenar-ho perquè el suc de llima que hagi quedat al fons es barregi bé amb la ceba i el tomàquet.
L'encebollado és una de les amanides més típiques de l'Equador i acompanya nombrosos plats, com per exemple els "llapingachos con carne".