Emperador: Lloms amb crema de nyàmeres

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 2 persones:
  • 1 tall gruixut d'emperador d'uns 400 g
  • 600 g de nyàmeres
  • 100 cl d'oli d'oliva verge extra D. O. Siurana.
  • 50 g de créixens
  • 20 g de pinyons
  • 1 culleradeta de farina de ceps

PREPARACIÓ

Preparació: 10 minuts
Cocció: 20 minuts

1. Talleu l'emperador en 2 trossos tan gruixuts i regulars com pugueu. Reserveu-los.
2. Peleu i talleu les nyàmeres a làmines amb la mandolina, i poseu-les en una cassola, cobertes només amb aigua envasada i un xic de sal. Tapeu la cassola i deixeu que s'ofeguin a foc suau. Just abans que siguin cuites, afegiu-hi la farina de ceps.
3. En una paella petita i plana, poseu-hi els pinyons en sec i daureu-los a foc molt lent. Reserveu-los.
4. Un cop cuites les nyàmeres, poseu-les al got de triturar, sense l'aigua, i tritureu-les fins que us quedi una crema espessa.
5. Sense aixecar la turbina del fons del got, aneu-hi afegint un rajolí d'oli d'oliva verge, i emulsioneu-ho. Poseu-ho al punt de sal i reserveu-ho.
6. Escalfeu una paella. Poseu-hi una mica d'oli d'oliva i comenceu a marcar els talls d'emperador salpebrats. Es tracta d'aconseguir que sigui daurat per fora i tendre per dins, sense que quedi eixarreït.
7. Un cop fet l'emperador, passeu els pinyons per la paella del peix un moment, perquè n'agafin el gust.
8. Emplateu-ho:
i. Poseu la crema de nyàmeres a la base d'un plat fondo.
ii. Poseu-hi el peix al mig.
iii. Escampeu-hi els pinyons i els créixens per damunt.