Empedrat de pinya i salmó

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Empedrat de pinya i salmó
  • (per a 2 persones)
  • 1 pinya
  • 1 suprema de salmó (200 g)
  • mongetes del ganxet bullides
  • fulles de ruca
  • fulles de mostassa
  • fulles de tatsoi
  • llavors d'anís

PREPARACIÓ

1. Tallem la pinya per la meitat i li traiem la tija.

2. Amb un estri per fer boletes, buidem la pinya. Reservem les boletes que hem fet en un bol, i també les dues parts buides de la pinya.

3. Confitem, a continuació, el salmó: escalfem tres dits d'oli en una cassola i hi col·loquem a dins el tall de salmó amb uns grans d'anís. Ho deixem coure a foc lent uns tres o quatre minuts.

4. Traiem el salmó de la cassola, li traiem la pell, i el deixem a sobre d'un paper de cuina per treure-li l'excés d'oli. Reservem l'oli on l'hem marinat.

5. Prepararem, ara, el farciment de la pinya: posem les mongetes del ganxet en un bol i els hi afegim dues cullerades de l'oli de marinar el salmó.

6. Posem dins el bol les boletes de pinya.

7. Tallem les fulles de ruca, les de mostassa i les de tatsoi en juliana i les afegim al bol on tenim el farciment. Ho barregem tot.

8. Tallem el salmó en trossets petits.

9. Per fer la presentació del nostre empedrat de pinya i salmó, agafem les dues meitats de la pinya sense la polpa, que li hem tret abans, i comencem a omplir-les alternant el farciment que hem preparat i els trossets de salmó marinat, fins que quedin ben farcides. Que vagi de gust!