Empanadas de carn

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Empanadas de carn
  • llard de porc
  • 1/2 kg carn picada de vedella
  • ají
  • 1 gra d'all
  • pebre vermell dolç mòlt
  • grans de comí
  • 1 ou dur
  • ceba tendra
  • olives
  • panses
  • massa d' "empanada" congelada

PREPARACIÓ

1. En una paella calenta hi posem una mica d'oli i dues cullerades de llar de porc. Esperem que es vagi fent amb el foc molt baixet durant 10 minuts.

2. Tallem la ceba petiteta, però no gaire, i la tirem a la paella amb l'all, perquè es vagi fent a foc suau.

3. Quan tenim la ceba tendra dauradeta, hi afegim la carn. La carn ha de ser de vedella i no ha de tenir gaire greix; només la piquem una vegada, perquè massa fina se'ns assecarà molt. Hi afegim una mica de sal.

4. Hi posem l'ají mòlt (n'hi posem bastant, si no ens hem de cuidar).

5. Ho amanim ara amb bastant pebre vermell mòlt.

6. Hi afegim força comí en gra, millor que mòlt. Ho deixem fer tot plegat, entre 7 i 8 minutets, fins que la carn sigui cuita però melosa.

7. Un cop tenim la carn guisadeta, la posem en un bol i hi afegim els últims ingredients, que no necessiten cocció: les olives desossades i tallades a làmines fines, les panses i l'ou dur picat.

8. Estenem la massa que tenim per fer empanades en una superfície amb una mica de farina. Mullem una mica les puntes de la massa perquè s'enganxi millor.

9. Posem el farcit que hem preparat al mig de cadascuna de les "tapes" per fer empanades que tenim. Les tanquem, enganxant la massa per una banda, i ja podem començar a fer el "repulgue", doblegant amb cura la part per on hem enganxat la massa cap endins.

10. Ja les podem fregir en una cassola amb força oli. La massa veureu com puja! Si les fem al forn, la temperatura ha de ser d'uns 200ºC, durant uns 4 minuts.