Empanada Sofia

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de pasta de full
  • 2 cebes
  • 2 pebrots verds
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 llauna de tonyina
  • 3 ous durs
  • 1 llauna de pebrots del piquillo
  • oli, sal i pebre
  • 1 ou per pintar
  • farina

PREPARACIÓ

Per a fer aquesta empanada, comenceu fent el sofregit de ceba i pebrot verd.
Quan el tingueu ben cuit (és important que no quedi daurat) tireu-hi el tomàquet triturat i salpebreu-ho. Quan el tingueu a punt deixeu-lo refredar. Després, amb l'ajuda d'un corró, estireu la pasta de full perquè us cobreixi tota la safata. Escampeu-hi el sofregit amb una cullera o una espàtula i a sobre comenceu-hi a posar els ingredients. Primer col.loqueu-hi la tonyina esmicolada, i després els ous durs i els pebrots del piquillo tallats. Estireu l'altra part de la pasta de full i col.loqueu-la al damunt mirant que us quedi ben tapat. Abans de posar-la al forn, punxeu-la una mica perquè no us pugi tant. Pinteu-la amb l'ou batut i enforneu-la a 140º durant 30 minuts. Podeu servir-la amb una mica d'amanida.