Empanada Sofia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
INGREDIENTS
- 600 g de pasta de full
- 2 cebes
- 2 pebrots verds
- 4 tomàquets madurs
- 1 llauna de tonyina
- 3 ous durs
- 1 llauna de pebrots del piquillo
- oli, sal i pebre
- 1 ou per pintar
- farina
PREPARACIÓ
Per a fer aquesta empanada, comenceu fent el sofregit de ceba i pebrot verd.
Quan el tingueu ben cuit (és important que no quedi daurat) tireu-hi el tomàquet triturat i salpebreu-ho. Quan el tingueu a punt deixeu-lo refredar. Després, amb l'ajuda d'un corró, estireu la pasta de full perquè us cobreixi tota la safata. Escampeu-hi el sofregit amb una cullera o una espàtula i a sobre comenceu-hi a posar els ingredients. Primer col.loqueu-hi la tonyina esmicolada, i després els ous durs i els pebrots del piquillo tallats. Estireu l'altra part de la pasta de full i col.loqueu-la al damunt mirant que us quedi ben tapat. Abans de posar-la al forn, punxeu-la una mica perquè no us pugi tant. Pinteu-la amb l'ou batut i enforneu-la a 140º durant 30 minuts. Podeu servir-la amb una mica d'amanida.
Quan el tingueu ben cuit (és important que no quedi daurat) tireu-hi el tomàquet triturat i salpebreu-ho. Quan el tingueu a punt deixeu-lo refredar. Després, amb l'ajuda d'un corró, estireu la pasta de full perquè us cobreixi tota la safata. Escampeu-hi el sofregit amb una cullera o una espàtula i a sobre comenceu-hi a posar els ingredients. Primer col.loqueu-hi la tonyina esmicolada, i després els ous durs i els pebrots del piquillo tallats. Estireu l'altra part de la pasta de full i col.loqueu-la al damunt mirant que us quedi ben tapat. Abans de posar-la al forn, punxeu-la una mica perquè no us pugi tant. Pinteu-la amb l'ou batut i enforneu-la a 140º durant 30 minuts. Podeu servir-la amb una mica d'amanida.