Els llagostins del magí

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 1 pastanaga petita
  • 1/2 carbassó
  • 20 g de mantega de bona qualitat
  • 6 dàtils
  • 6 llagostins frescos segons butxaca
  • 1 tall de cansalada curada
  • 1/2 copeta de vi ranci sec

PREPARACIÓ

Preparació: 8 minuts
Cocció: 10 minuts

1. Talleu els dàtils sense pinyol, la pastanaga, el carbassó i la cansalada a la juliana.
2. Peleu els llagostins, i reserveu-ne dos caps. Els altres caps congeleu-los per fer-ne un fumet, per exemple.
3. En una paella, escalfeu la mantega i fregiu els dos caps de llagostí.
4. Retireu els caps, i poseu-hi el carbassó i la pastanaga.
5. 2 minuts més tard, poseu-hi els dàtils i la cansalada.
6. Feu els llagostins a la planxa, amb sal i pebre.
7. Poseu les verdures a la base del plat i els llagostins al damunt.
8. En la paella on heu fet la verdura, desfeu i daureu una culleradeta de mantega. Aboqueu-hi el vi ranci i deixeu que redueixi. Quan el tingueu a punt de salsa, escampeu-la pel damunt dels llagostins.