El quètxup de maduixots i tomàquets de la Carme Ruscalleda

INGREDIENTS

  • 25 g de vinagre Forum
  • 25 g de sucre
  • 100 g de maduixots madurs
  • 50 g de pètals de tomàquet confitat
  • 400 g de llom de tonyina, reservada en un lloc fresc
  • 4 maduixots
  • 4 cirerols o tomàquets cherry
  • 1 ceba tendra petita
  • 100 g d'oli d'oliva extra verge
  • 10 g de vinagre Forum
  • mostassa en gra, sal i pebre blanca
  • 50 g d'oli d'oliva extra verge
  • 1 g de pebre negre
  • 1 g de pebre de Jamaica
  • pebre de Caiena/pebre vermell
  • sal
  • 50 g de arròs salvatge
  • d'oli d'oliva extra verge, per fregir
  • sal
  • Gelat de maduixa
  • 4 pètals de gerani
  • 8 fulles de cerful
  • 8 fulles de verdolaga

PREPARACIÓ

LA SALSA QUÈTXUP

1. En un cassó poseu els maduixots, nets i tallats per la meitat, el sucre, el vinagre i els pètals de tomàquet confitat. Coeu-ho tot junt durant 10 minuts.
2. Després, tritureu-ho molt fi i coleu-ho. Reserveu el quètxup en un lloc fresc.

EL LLOM DE TONYINA

1. Talleu el llom de tonyina a daus perfectes, amaniu-los amb oli i sal i marqueu-los lleugerament a la planxa.
2. Reserveu els daus de tonyina marcada.

ELS VEGETALS I ELS MADUIXOTS

1. Renteu els maduixots i talleu-los en quatre trossos, segons la mida. Reserveu-los en un lloc fresc.
2. Renteu els tomàquets i talleu-los en quatre trossos. Reserveu-los en un lloc fresc.
3. Piqueu la ceba molt petita.

LA SALSA VINAGRETA

1. Barregeu l'oli amb el vinagre i rectifiqueu-ho al punt amb sal, pebre i una punta de mostassa.

L'OLI PICANT

1. En un vas tritureu tots els ingredients i rectifiqueu el punt de sal.
2. Reserveu l'oli sense colar.

L'ARRÒS SALVATGE

1. En l'oli ben calent fregiu l'arròs a poc a poc.

2. Un cop inflat, poseu-lo sobre paper de cuina absorbent per reduir-ne l'excés d'oli. Saleu-lo i mantingueu-lo tancat en una caixa hermètica.

Presentació del plat

1. A la base del plat, feu una pinzellada amb el quètxup de maduixots.

2. Col·loqueu-hi a sobre els daus de tonyina, amanits amb l'oli picant i un polsim de sal grossa.

3. Repartiu els maduixots i els tomàquets amanits amb una mica de salsa vinagreta.

4. Poseu-hi una culleradeta de ceba picada, també amanida amb la vinagreta.

5. Col·loqueu una quenelle del gelat i salpebreu-lo amb sal grossa.

6. Feu una línia d'arròs inflat creuant tot el muntatge del plat.

7. Per acabar poseu-hi les fulles de cerfull, verdolaga i gerani.