El capipota d'en Carles Gaig

INGREDIENTS

  • ¿ l de caldo de gallina
  • 2 kg de cap de vedella
  • ¿ peu de vedella
  • ¿ Kg de tripes
  • 250 g de macarrons
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets
  • 1 nyora
  • 4 escalunyes
  • 1 pastanaga
  • 1 bitxo
  • 1 dl de nata líquida
  • Oli d'oliva
  • Mantega
  • Formatge parmesà
  • Un polsim de pebrot picant i pebrot dolç en pols

PREPARACIÓ

Per a la pastilla de capipota



1. Talleu un quilo de cap de vedella a daus d'1,5 cm.

2. Remulleu el pebrot sec i traieu-ne la polpa.

3. Amb el foc viu, cremeu la nyora. Peleu-la i talleu-la a daus d'1,5 cm.

4. Barregeu-ho tot, saleu-ho i col·loqueu-ho en una safata. Introduïu-la al forn a 200º durant vuit minuts.

5. Retireu-ho del forn i deixeu-ho refredar uns minuts. Cobriu-ho amb paper film i tapeu-ho amb una safata. Deixeu-ho lleugerament premsat sis hores.



Per als macarrons



1. Bulliu els macarrons en aigua abundant i salada. Escorreu-los i reserveu-los coberts amb un drap.



Per al guisat de capipota i tripes



1. Escalfeu una mica d'oli en una cassola. Diluïu-hi una culleradeta petita de pebrot dolç en pols i una altra de pebrot picant.

2. Talleu les tripes i el cap a trossos mitjans i fiqueu-los a la cassola. Remeneu-ho tot un parell de minuts. Afegiu-hi el caldo.

3. Netegeu les hortalisses. Feu un farcell amb el pebrot, el porro i la pastanaga. Talleu els tomàquets i la ceba per la meitat. Afegiu-ho tot a la cassola juntament amb el peu. Saleu-ho, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 45 minuts.

4. Retireu les hortalisses i passeu el guisat pel colador. Reserveu-lo.



5. Reduïu la nata líquida a foc mitjà i afegiu-hi 20 grams de formatge parmesà i cinc grams de mantega. Deixeu-ho bullir fins aconseguir una crema densa.



Muntatge del plat



1. Talleu una pastilla de cap de vedella de 5 x 7 cm i daureu-la a la paella.

2. Escalfeu els macarrons amb la salsa del guisat i uns trossos de tripes i cap.

3. Disposeu en un plat calent la pastilla, els macarrons, les tripes i el cap. Afegiu-hi una mica de salsa.

4. Afegiu-hi uns cordons de crema de parmesà i uns encenalls de parmesà.