Eischwerkuchen (Pastís del pes dels ous) - Alemanya

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Heidi Fink, Calella

INGREDIENTS

  • ous
  • mantega
  • sucre
  • farina
  • sucre de vainilla
  • essència de rom
  • panses de Corint
  • llimona confitada
  • ametlla picada
  • xocolata negra

PREPARACIÓ

La quantitat dels ingredients dependrà del que pesin els ous que hi poseu. Per exemple, si voleu fer el pastís amb sis ous, peseu-los i aquesta serà la mesura per a la mantega, la farina i el sucre, els ingredients bàsics d'aquest pastís; la resta són més al gust de cadascú. Una bona estona abans de començar a treballar, traieu la mantega de la nevera perquè no sigui tan dura. Barregeu la mantega amb el sucre i un parell de cullerades de sucre de vainilla fins que aconseguiu una pasta cremosa. Us anirà molt millor si utilitzeu unes barnilles elèctriques. Separeu les clares dels rovells. Aboqueu els rovells a la pasta de mantega i les clares en un altre bol, on després les muntareu a punt de neu. Si us hi agrada, afegiu a la barreja de mantega un tubet o dos d'aroma de rom i torneu a batre-ho amb les barnilles. Passats un parell de minuts, afegiu-hi la farina i seguiu pastant. Incorporeu les panses, els trossets de llimona confitada i l'ametlla picada a la massa (recordeu que tots aquests ingredients són opcionals, podeu posar-hi el que més us agradi) Munteu les clares a punt de neu i incorporeu-les amb molta cura a la massa. Recordeu que aquest pastís no porta llevat: les clares a punt de neu fan el seu paper, donant-li esponjositat. Unteu un motlle allargat amb mantega o poseu-hi paper vegetal al fons i les vores. Aboqueu-hi la massa. Poseu-hi uns quants encenalls de xocolata negra per sobre i enforneu-ho durant 30 minuts. Serviu el pastís acompanyat de nata muntada.