Dulce de higos (Figues confitades) - Equador

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Chari Vercoutere, Barcelona

INGREDIENTS

  • figues
  • canyella
  • sucre panela
  • aigua

PREPARACIÓ

Trieu les figues com més verdes millor. En una cassó amb un raig d'aigua, feu-hi coure les figues senceres amb un o dos canons de canyella i unes quantes cullerades de sucre panela (sucre de canya poc refinat). La quantitat de sucre dependrà del vostre paladar -si us agrada molt o poc dolç- i de les figues -com més madures siguin, menys sucre panela hi haureu de posar-. Tapeu el cassó i deixeu que tot plegat es cogui a foc molt baix. Remeneu-ho de tant en tant, per anar controlant la cocció i que el sucre no se us cremi. Quan vegeu que les figues són prou toves i l'almívar aconseguit està al punt (no massa líquid, sinó més aviat espès), aquestes postres ja estaran a punt.