Drob de miel (Pa de fetge) - Romania

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Monica Gabaroi, Barcelona

INGREDIENTS

  • 500 g de vísceres (cor, freixures, ronyó, fetge)
  • 3 cebes tendres
  • 3 ous
  • 3-4 ous durs
  • pa ratllat
  • julivert
  • anet
  • sal
  • pebre
  • una cullerada de mantega

PREPARACIÓ

Poseu a bullir les vísceres amb aigua i sal. Un cop cuites, retireu-les del foc i talleu-les a daus, ja que us anirà més bé per trinxar-les. Si utilitzeu una picadora manual, la textura que n'obtindreu és molt millor.
Talleu les cebes a trossos ben petits i piqueu, també, el julivert i l'anet (tots dos, en abundància).
En un bol, barregeu-hi les vísceres, ja trinxades, amb la ceba, el julivert i l'anet i afegiu-hi els rovells dels ous, el pa ratllat i la mantega fosa. Salpebreu aquesta barreja, que us ha de quedar ben compacta
Enceneu el forn perquè es vagi escalfant.
Munteu les clares a punt de neu i incorporeu-les a la barreja.
Unteu amb mantega un motllo de plum-cake i ompliu-lo amb la barreja de vísceres. Poseu una capa generosa de la barreja de vísceres, al damunt, els ous durs i una altra capa de la barreja, per cobrir-los.
Deixeu-ho coure al forn uns 20 o 30 minuts, a temperatura mitjana.
Aquest "pa de fetge" es menja fred, acompanyat d'una amanida de ceba i raves.