Dot al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Olivet
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bilbao, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Plat complet però suau, molt recomanable per a un sopar acompanyat amb una amanidaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 peça de dot d'1,800 kg
- brou de peix
- 3 cebes
- 4 patates
- oli d'oliva
- sal
- farigola
- 1 got de vi blanc
- un gra d'all
- cibulet
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una safata les patates tallades a rodanxes, la ceba tallada a la juliana, l'oli, la sal, la farigola i el brou de peix
i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 180 graus. Seguidament, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir al forn.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els talls de dot, prèviament salats, durant un parell de minuts. A continuació, poseu-lo a la safata amb les patates i la ceba i deixeu-ho coure tot junt al forn durant 5 minuts més.Per fer l'oli de cibulet, poseu en un bol el cibulet picat, el gra d'all i l'oli i tritureu-ho bé amb el túrmix.I ja per acabar, emplateu el dot amb les patates i la ceba i amaniu el plat amb l'oli de cibulet.
i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 180 graus. Seguidament, afegiu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir al forn.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els talls de dot, prèviament salats, durant un parell de minuts. A continuació, poseu-lo a la safata amb les patates i la ceba i deixeu-ho coure tot junt al forn durant 5 minuts més.Per fer l'oli de cibulet, poseu en un bol el cibulet picat, el gra d'all i l'oli i tritureu-ho bé amb el túrmix.I ja per acabar, emplateu el dot amb les patates i la ceba i amaniu el plat amb l'oli de cibulet.