Berlina sense gluten

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els ingredients d'aquesta recepta són sense gluten i, per tant, aptes per a celíacs.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de farina panificable sense gluten

    1 cardamom

    1 taronja

    un rovell d'ou

    llet 

    50 g de mantega

    llevat fresc

    sucre de llustre

    sucre blanc

    sucre morè

    pols de sal

    oli de gira-sol

    canyella en pols

PREPARACIÓ

Fem una massa barrejant en un bol 250 g de farina, 15 g de llevat fresc i un polsim de sal.

Traiem dues boletes de l'interior del cardamom i les aixafem. Les posem al foc amb 200 g de llet, 60 g de sucre blanc i una pela de taronja. Quan arrenqui el bull, apaguem el foc i deixem que es refredi a temperatura ambient.

Batem un rovell d'ou i el tirem dins el bol de la farina, amb els 50 g de mantega pomada, la llet ja a temperatura ambient sense la pela de taronja, i ho amassem.

Espolsem sucre de llustre sobre un paper sulfurat. Llavors estirem la massa amb el corró i en traiem tot l'aire. La tallem i en fem porcions amb un tallapastes.

Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar 30 minuts.

Preparem l'arrebossat amb una cullerada de sucre de llustre, 30 g de sucre morè i una mica de canyella en pols.

Fregim les berlines amb força oli de gira-sol  calent.

Els deixem una estona sobre paper absorbent i encara calents, els arrebossem.

I un cop estiguin freds, ja estaran llestes per menjar.

Anar al contingut