Donets (Rosquilles) - Cap Verd

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Vicencia Delgado, Sant Feliu de Llobregat

INGREDIENTS

  • 8 ous
  • 1 kg de farina
  • 1/2 kg de sucre
  • 1/4 de kg de mantega
  • 1 llimona
  • llevat
  • sucre
  • oli

PREPARACIÓ

Bateu els ous, la farina i la mantega, tot junt, fins que us quedi una pasta fina i lleugera. Incorporeu-hi el sucre, un parell de sobrets de llevat en pols i el suc de la llimona. Remeneu-ho una bona estona; us ha de quedar una pasta sense grumolls, que estendreu damunt del marbre. Aplaneu-la amb un corró fins que tingui 1 cm de gruix, més o menys. Per donar la forma a aquestes rosquilles feu servir un got i un ampolla: el got us servirà per a la mida de la rosquilla i el cap de l'ampolla per fer-ne el forat central. Fregiu-les en força oli i després deixeu-les sobre paper absorbent. Ensucreu-les i ja us les podreu menjar.