Dolmes (Hortalisses farcides) - Bòsnia i Hercegovina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Mirsad Ajanović "Ćiva" , bar "Una Altra Cosa", l'Escala

INGREDIENTS

  • carn picada
  • arròs
  • albergínies
  • carbassons
  • pebrots verds
  • tomàquets vermells
  • cebes
  • vegeta
  • pebre
  • sal

PREPARACIÓ

Talleu el cap de les albergínies i feu-los un tall en creu fins que arribi gairebé a baix, però sense que es parteixin del tot. Buideu-les una mica.
Talleu els carbassons en 3 o 4 trossos i buideu-los una mica; us han de quedar com un petit recipient.
Buideu els tomàquets.
Partiu per la meitat els pebrots verds.
Talleu la part superior de les cebes i buideu-les. Reserveu la polpa de totes les hortalisses que hàgiu buidat.
En un recipient a part, prepareu el farciment de les dolmes: barregeu la carn picada amb l'arròs; saleu-ho al vostre gust i condimenteu-ho amb força vegeta i pebre vermell. Amasseu-ho durant uns quants minuts perquè tot quedi ben barrejat i farciu les hortalisses amb aquesta barreja.
Col·loqueu les hortalisses en una cassola de fang.
Trossegeu la polpa de les verdures que teniu reservada i repartiu-ho per sobre de la cassola de les dolmes. Condimenteu-ho amb unes quantes cullerades de vegeta i un bon raig d'oli d'oliva pel damunt.
Enforneu-ho fins que vegeu que les verdures han quedat cuites i ja ho podreu servir.